Basketkorg med ställning

basketstallningBasketkorg på stativ är kanske det enklaste för de allra flesta personer och det finns flera stora fördelar med att ha basketkorgen på ett stativ som går att flytta runt på gården beroende på situationen.

Har man möjligheten till att montera upp en basketkorg på en trävägg någonstans på tomten fungerar det oftast lika bra men det är inte alltid det finns möjligheten till att montera basketkorgen i rätt officiell höjd.

Är det yngre barn som bara ska småspela lite så är det kanske inte lika viktigt med rätt höjd och storlek på basketkorgen men för barn som är i tonåren eller är på väg in i tonåren så är den sådan sak allt viktigare för helst vill man så klart spela på den riktiga officiella höjden.

Utbud & Produkter

stiga-basketstallning-precision-44Stiga – Contender 34 / Pro Court 54 / Precision 44

Utbudet av kompletta basketkorgar med stativ är inte direkt enormt men den vanligaste är basketkorgmärket är det svenska märket Stiga som har några väldigt bra modeller för hemmabruk.

På Stigas basketställningar går det att justera höjden på basketkorgen från ungefär 230 cm till den officiella höjden på 305 centimeter vilket gör att dessa basketställningar passa de flesta åldrar men framförallt kan barnet växa med ställningen.

Alla Stigas basketkorgsställningar har en fjäderbelastad basketkorg (inte Contender 34) vilket gör att spelkänslan blir lite mera autentisk jämfört med de som saknar det.

Foten fyller man med vatten eller sand med upp till 150 liter så där blir ordentlig vikt i foten för att undvika att stativet välter. Där finns lite olika modeller från Stiga men de flesta ser ungefär likadana ut med lite små skillnader.

Lekmer säljer flera av modeller från Stiga

Basketställningar yngre barn

Vill man ha något lite enklare för mindre barn eller man bara vill ha något enkelt hemma så finns det billigare alternativ att välja mellan och det behöver inte kosta många hundralappar för att få något hyfsat som fungerar. Skulle intresset växa så finns alltid möjligheten till att uppgradera till något mer autentiskt.