Om sidan

basketkorgarBasket är tyvärr lite halvt bortglömd sport i Sverige även om det finns en hel del aktiva klubbar fortfarande och till viss del går det att skylla på att teknikutveckling som oftast intresserar mer än sporter. Detta gäller dock överlag alla typer av sporter just nu tyvärr men man börjar se en liten förändring att det kanske är på väg att vända lite.

Tekniksaker kan vara bra men det finns flera problem, ett bra exempel är mobiltelefoner som mer eller mindre gör människor sjuka om de alltid används. Sport är viktigt för alla och det är oftast det som motiverar oss och aktiverar oss som är så viktig, framförallt för barn.

Vill man kunna vara delaktig i någon sport med ens barn så är en basketkorg och en basketboll perfekt sätt för att kunna umgås lite som ibland tyvärr kan vara en ganska så stort problem i många familjer.

Billig sport

Basket är också en ganska förlåtande sport att utöva hemma, allt som krävs är en uppsatt basketkorg och en basketboll för att sätta igång ett aktivt spel. Man kan spela helt själv eller så går det att spela med en till två vänner utan några problem.

Det krävs heller ingen annan utrustning än en enkel boll och en basketkorg även om det är ganska trevligt att ha ett par riktigt sköna gympaskor vid alla avstamp/hoppen. Visst är planen att börja spela på riktigt ställer det lite högre krav men i sin enkelhet är det i princip bara dessa saker som behövs.

Partners

Läs mer om våra partners